https://www.youtube.com/watch?v=TY2eAMgG4CI

Rad Server Tanıtım Webinarı

Rad Server : Kendi kurumumuza özel bulut sunucu oluşturmamıza yarayan bir platformdur.

Önceden bir tane veritabanı sunucumuz oluyordu bu veritabanı sunucumuzu bir network ortamında paylaşıyorduk. Daha sonra clientlar ile hazırladığımız arayüzle veritabanı sunucusuna bağlanıp veri okuyup veri yazma işlemini gerçekleştiriyorduk. Özellikle mobil sektörün gelişmesi ile beraber mobil platformlarda veri okuyup yazma işi tamamen web serverlara kalmış durumda yani veritabanını direkt bağlantı sağlamıyorsunuz araya bir web servis orta katmanı aracılığıyla kullanıcılarımız arasında iletişim sağlıyoruz sunucudan veri alıyoruz veri yazıyoruz diğer kullanıcılarla iletişime geçiyoruz vb. işlemleri gerçekleştirebiliyoruz.

Birkaç çeşit web servis var ;

soap web servis var xml olarak data alıp veriyorlar.

Json formatında veri alıp veren Restful web servisler var.

Şu anda web servis olarak kullanabileceğiniz en verimli web servisler Restful Json web servislerdir diyebiliriz. Datasnap kısmında çok sayıda Restful web servis uygulaması yapmıştık.  Delphi tarafında Rad Server ve Datasnap arasındaki farklardan biraz bahsedeyim. Rad Server’ın bir önceki ismi EMS’ti (Enterprise mobility services) yani kurumsal mobil servisler aslında yaptığı işleri daha net bir şekilde açıklıyor.

Buna bir örnek verelim. Diyelim ki siz bir mobil kurumsal uygulama hazırladınız ilk yapacağınız ekran kullanıcı giriş ekranıdır. Normal şartlarda bir web servis yazıp kullanıcı adı şifre kontrolü olabilir fakat bu iş burda kalmıyor ilerleyen süreçlerde çeşitli talepler geliyor örneğin apple ve google’ın size verdiği analitik bilgileri görmek isteyebilirsiniz, kullanıcıları bir web arayüzünden yönetmek isteyebilirsiniz kullanım performansları ile ilgili bazı bilgilere ulaşmak isteyebilirsiniz bu tip durumlarda yapı giderek büyüyor ve karmaşık hale geliyor. Mobil tarafta özellikle kullanıcılarınıza bildirim göndermek isteyebilirsiniz ki bildirim işlemi fazlasıyla kompleks bir yapı Rad Server bize bu tip servisleri hazır olarak sunuyor. Kullanıcılarınız her seferinde üye olmak yerine Google, Facebook şifreleriyle giriş yapmak gibi bir sürü şey isteyebilir. Bu varyasyonları arttırabiliriz. Rad Server bize hazır bir bulut sunucu alt yapısı sağlıyor. Bulut sunucudan anladığımız; diyelim biz bir mobil uygulama hazırladık şu anda 100 kişi kullanıyor normal standart bir sunucu işimizi görecekti. Uygulama tuttu 10.000 kişi indirdi uygulama kasmaya başlar, 100.000 kişi indirdi uygulama çöker normal şartlarda ama bulut altyapısı kullanan sunucular Load Balancing yapıyorlar ve iş yükünü çeşitli makinelere dağıtıyorlar ya da çeşitli algoritmalarla bekletme işlemleri yapıyorlar. Bu şekilde kişi sayısı artsa da uygulamanızı kullanmaya devam edebiliyorsunuz.

Rad Server Özellikleri

Ölçeklenebilirlik sağlar : Gelen kullanıcı sayısına göre trafiği yönetme imkanı sağlar.

Veritabanlarının internete açık olmayan bir platformda durmasını sağlayabiliyoruz : Veritabanı bağlantısını kesip sadece lokalden haberleşerek Rad Serverla clientlar arasındaki bağlantıyı sağlayabiliyoruz.

Bulut servisle haberleşme içinde direkt bulut servise bağlanmıyoruz. Rad Server’a bağlanabiliyoruz. Rad  Server gidip bizim yerimize bulut servislere bağlanabiliyor.

Rad Server için gerekli olan bileşenler;

Rad Studio, Delphi or C++ Builder Enterprise or Arthitect

Testing and Deployment Licenses

FireDAC Supported Databases

Deployment Platforms

Web Servers

 

Rad Server Teknik Mimarisi

 

Burda gördüğümüz gibi client’larımız mevcut Clientlarımızda HTTP ve HTTPS protokolleri vasıtasıyla Rest API’lerini Rad Server’a iletiyor Rad Server LAN üzerinden TCP ile interbase yada diğer veri tabanlarıyla haberleşiyor. Burada dikkat etmeniz gereken şey Rad Server kullanıcı bilgilerini interbase veri tabanında tutuyor yani dolayısıyla Rad Server’ın yanında Mssql, Oracle ve başka veri tabanları kullanabilirsiniz ama interbase kurulmalı. Daha sonra Rad Server Console vasıtasıyla analitik bilgileri ve diğer bilgilerini web arayüzünde  ya da konsol üzerinden işleme imkanı mevcut oluyor.

Rad Server kullanarak bir uygulama yaparken hangi aşamalardan geçiyoruz

  • Restful web service API oluşturuyoruz.
  • API’mizi diğer bulut servisleriyle haberleştirebiliyoruz.
  • Oluşturduğumuz servisleri çeşitli uygulamalara ekleyebiliyoruz.
  • Kullanıcı yönetiminde Rad Server üzerinden yapma imkanımız var.
  • Rad Serverla hazırladığımız uygulamayı amazon, azure gibi çok sayıda bulut sunucu üzerinde çalıştırma imkanımız var.
  • Kullanıcıların analitik bilgilerini yani Rad Serverda giriş çıkış yapan kullanıcıların analitik bilgilerini API kullanım bilgilerini gizleyebileceğimiz bir portal ekranımız var. Web tabanlı ekrandan girip web server performansını anlık değerlendirmelerini izleyebiliyoruz.
  • Bir tane client ekranı hazırlayabiliyoruz Delphi, C++’da ya da Json Restful API kullanabilen herhangi bir programlama ortamında kullanma imkanımız mevcut.

 

File > New > Others > Rad Server > Rad Server Package seçiniz. Açılan ekranda >Create package with resource seçiyoruz ve next tıklayarak sonraki ekrana geçiyoruz.

Dosya adını giriyoruz biz WebinarTest dedik >Next tıklayarak sonraki ekrana geçiyoruz.

Hangi işlemler kullanılsın kısmı için hepsini işaretliyoruz ve >next diyoruz.

Connection name için kendinize uygun olanı seçiniz. Bağlantılı tablolarınızı da seçip finish diyoruz ve Delphi bizim için hazır bir Rad Server uygulaması oluşturdu. Çalıştırıyoruz açılan form ekranında Open Browser’a tıklayarak sunucunun çalışıp çalışmadığını kontrol edebiliriz. Open console’a tıklayarak web konsolumuzu açabiliriz kullanıcı bilgilerini görebileceğimiz. Burada istenilen kullanılan bilgilerimizi standart modda Rad Server kurulma esnasında geliyor bize, gerekli alanları dolduruyoruz. Enter’a bastıktan sonra Rad Server ana ekranımız açılıyor.

Sol tarafta gördüğümüz menüde Rad Server ile ilgili yönetim bilgilerine ulaşabileceğimiz seçenekler bulunuyor.

Rad Server’a giriş yapmış kullanıcıları görebiliyoruz.

Kullanıcıları gruplandırabiliyoruz.

Analitik özelliği mobil uygulama ve clientlar ile ilgili detaylı bilgiler verir.

 

Cam ++

CAM++

CNC Tezgahlara Program Yazan Program.

CAM++ Nedir?

CAM++, makine üreticisi firmaların, kendi ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş CAM (Computer-Aided Manufacturing) programlarını parametrik olarak oluşturabilecekleri gelişmiş bir yazılım geliştirme ortamıdır. Bu , firmaların üretim süreçlerini optimize etmelerine, verimliliklerini artırmalarına ve pazardaki rekabet güçlerini yükseltmelerine yardımcı olur. CAM++ ile, üretim alanında esneklik kazanırken, iş akışlarınızı hızlandırabilir ve kaynakları daha etkin kullanabilirsiniz.

Özellikler

Kapsamlı API Desteği

CAM++ , CAD/CAM süreçlerinizi basitleştiren geniş kapsamlı API desteği sunar. Karmaşık geometrik hesaplamalar, 3D modelleme ve hassas üretim verileri işleme gibi ihtiyaçlarınıza tam çözüm sunar.

Kolay Entegrasyon

CAM++ , mevcut sistemlerinize hızlı ve verimli bir şekilde entegre edilebilir. Özellikle iş akışınıza tam uyum sağlayarak üretkenliğinizi artırmak için tasarlandı.

Hassas Üretim Kontrolü

CAM++ , CNC makinelerinizin hassas kontrolünü sağlar. Gerçek zamanlı veri işleme ve programlama ile üretim süreçlerinizi hatasız yönetebilirsiniz.

Kimler İçin?

Makine Üreticileri

Kendi makineleri için özelleştirilmiş CAM programları geliştirmek isteyen makine üreticileri, CAM++ ile parametrik ve esnek çözümler oluşturabilirler.

CNC Tezgah Operatörleri

CAM++ , farklı üretim senaryoları için hızlı ve esnek çözümler oluşturmak isteyen CNC tezgah operatörlerine yönelik ideal bir araçtır.

Endüstriyel Otomasyon Firmaları

Üretim süreçlerini optimize etmek ve verimliliği artırmak isteyen endüstriyel otomasyon firmaları, CAM++ ile üretim hatlarında esnek ve özelleştirilebilir çözümler geliştirir.

Neden CAM++?

CNC Üniteniz ile Entegre Çalışan CAM Çözümleri

CAM++ size CNC tezgahınıza özel, ünitenizin içerisinde entegre çalışan güçlü bir CAM yazılımı sunar. Bu sayede, dış yazılımlarla vakit kaybetmeden CAD ve CAM işlemlerini tek bir ortamda yapabilirsiniz.

Zamandan Kazanın, Verimliliğinizi Artırın

CAM++ ile tüm CAD/CAM işlemlerinizi aynı platformda yaparak, iş süreçlerinizi hızlandırır ve zaman tasarrufu sağlarsınız. Bu, iş verimliliğinizi önemli ölçüde artırırken, üretim hattınızdaki duraksamaları minimuma indirir.

Kolay Kullanım ve Parametrik Ekranlarla Esneklik

Kullanıcı dostu arayüzler ve parametrik ekranlar sayesinde CAM++ kullanımı son derece kolaydır. Bu özellikler, farklı üretim senaryolarına hızlıca uyum sağlamanızı ve ihtiyacınıza göre özelleştirilmiş çözümler geliştirmenizi mümkün kılar.

Rekabette Bir Adım Önde Olun

CAM++’ın sağladığı verimlilik, hız ve esneklik avantajlarıyla rakiplerinizin önüne geçin. Üretim maliyetlerinizi düşürürken, iş gücü ve zaman yönetiminizi optimize edin.

Firma Bilgileri


Camart Araştırma Geliştirme Yazılım Otomasyon San. Tic.Ltd. Şti.

Mersis no : 3356 7133 6775 9746

info@camartarge.com

Vergi Dairse / no : Pamukkale v.d. 196 074 62 30

Tel : +90 850 333 80 20

İban (TL): TR30 0020 5000 0085 3809 5000 03

Arge :

Pamukkale Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesi (Teknokent)

Kınıklı mah. Hüsseyin yılmaz cad. no 67

idari bina d blok no g05 Pamukkale / Denizli

İban (USD):TR03 0020 5000 0085 3809 5001 01


Barbaros Mah. Halk Cad. No 47 / 2 34746 Ataşehir İstanbul

İban (Euro):TR73 0020 5000 0085 3809 5001 02

 
Harita verileri ©2015 Google

İletişim

Facebook Pinterest Twitter Google+ Dribbble